Lenssen Vul- en sluittechniek

Persbericht 07-01-2022

ANGY-0875

Per 1 januari 2022 heeft Angelique Christiaens (Christiaens Agro Systems) de aandelen van Lenssen Vul en Sluittechniek overgenomen. 

Lenssen en Christiaens bouwen samen aan een nog sterkere toekomst.


Eind jaren 80 is Mart Lenssen begonnen met zijn bedrijf LVS (Lenssen Vul en Sluittechniek). Samen met zijn vrouw Jose, zoon William en zijn team van specialisten, is het bedrijf gegroeid naar een vooraanstaande speler op de internationale markt voor machines voor de vul- en sluittechniek. In de jaren 90 heeft Lenssen nog een bedrijf LTC (Lenssen Trading Company) opgericht. Dit zusterbedrijf houdt zich bezig met de in en verkoop van gebruikte machines. Hierbij werkt deze vaak nauw samen met LVS.  In het kader van duurzaamheid is er de mogelijkheid dat LVS de gebruikte machines voorziet van een 2e leven. Deze machines kunnen dan nog jaren ingezet worden bij de klanten.

Christiaens Agro Systems is al vanaf begin jaren 60 actief in de machinebouw. Christiaens is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van machines voor de verwerking van langwerpige groenten zoals asperges, prei, lente uien en (mini) komkommers. Deze machines worden ingezet bij zowel kleine telers als industriële verwerkers over de gehele wereld.

Angelique Christiaens is de 3e generatie in het familiebedrijf Christiaens Agro Systems.  Het bedrijf stond op een splitsing: gaan we de huidige locatie verbouwen of groeien en verhuizen. Mart Lenssen daarentegen was de mogelijkheden aan het bekijken tot verkoop van zijn bedrijf LVS. Na uitgebreid overleg is besloten dat Angelique Christiaens de aandelen van LVS per 1 januari 2022 zal overnemen.

In eerste instantie lijken er misschien niet veel overeenkomsten tussen de 2 bedrijven. Maar beide familiebedrijven hebben vergelijkbare kernwaarden. Zo worden er betrouwbare, duurzame machines geproduceerd met een hele lange levensduur. Waarbij het doel is oplossingen te zoeken in innovatieve technieken die de efficiëntie bij klanten verder kunnen verbeteren.

Zowel LVS als ook Christiaens Agro Systems hebben een goede naam in de markt en zullen separaat op de eigen/bestaande markten doorgaan. De samenwerking met LTC blijft bestaan. Mart Lenssen zal met al zijn kennis en kunde de komende jaren ook voor LVS beschikbaar blijven. Om de synergiën intern verder te optimaliseren, wordt op dit moment de mogelijkheid tot nieuwbouw onderzocht.

Log LVS + CAS

Naar het nieuwsoverzicht

Productgroepen

Twist---off-(32)

Vul-, sluit- en sorteermachines

SLM-04-02 (02)

Etiketteermachines

IB-15 Inspectieband

Transportbanden / draaitafels